Львівський аеропорт обслужив 2 мільйони пасажирів

Пасажиропотік міжнародного аеропорту «Львів» перевищив 2 мільйони осіб.

Такої рекордної кількості пасажирів ще ніколи не фіксувалося протягом року за всю історію роботи аеропорту.

Ґрунтуючись на динаміці зростання пасажиропотоку, враховуючи початок сезону зимової навігації, у львівському аеропорту очікують, що кількість пасажирів за підсумками 2019 року наблизиться до позначки 2,2 мільйона осіб. Таким чином, за цей рік пасажиропотік може вирости на 40 відсотків.

Таке стрімке збільшення кількості пасажирів, які скористалися цього року послугами львівського аеропорту, пояснюється рядом факторів. Це збільшення числа нових рейсів, які виконуються перевізниками, зростаюча популярність Львова серед іноземних туристів і збільшення кількості українців, які подорожують авіатранспортом до різних країн. Окрім того, керівництво транспортного підприємства постійно веде переговори про співпрацю з авіакомпаніями, які виходять на український ринок. Авіакомпанії пропонують знижки на квитки і оголошують акції, щоб залучити якомога більше пасажирів.

Символічно, що двохмільйонним пасажиром львівського аеропорту, згідно з інформацією Львівської міської ради, став Соломон Классен, якому тільки 4 місяці. Малюк прилетів зі своїми батьками рейсом авіакомпанії Wizz Air з Дортмунда.

Нагадаємо, раніше ми писали, що угорський лоукостер Wizz Air опублікував звіт про те, скільки авіакомпанія в середньому заробила протягом перших шести місяців 2019 року на кожному пасажирі.

Згідно з результатами дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), 9,7 відсотка українців протягом попередніх 18 місяців купували авіаквитки.