Великобританія збільшить квоту для трудових мігрантів

Квоти для сезонних працівників, які приїжджають із країн, що не входять до Євросоюзу, Великобританія збільшить в чотири рази.

В уряді Великобританії заявили про те, що кількість дозволів на роботу для іноземців, які приїжджають до країни на сезонні роботи, буде збільшено до 10 тисяч в рік. Цей важливий крок зроблений для того, щоб почати вирішувати гостру проблему, яка виникла через зростаючий дефіцит робочої сили в сільському господарстві країни. Квоти збільшать з наступного року.

Поки квота для тих, хто хоче приїхати до Великобританії не з країн Євросоюзу на сезонні роботи, становить 2,5 тисячі. Англійські фермери з року в рук б’ють на сполох, оскільки вважають, що цієї кількості недостатньо. Брак робочих рук в багатьох фермерських господарствах часто призводить до ситуації, коли вирощений урожай просто нікому збирати.

Також зазначається, що працівники, які приїжджають до Об’єднаного Королівства з країн Європейського союзу не стикаються з обмеженнями за чисельністю, ніяких квот для них не передбачено.

Офіційне оголошення про збільшення квот для сезонних працівників із третіх країн в уряді збираються зробити ближче до позачергових парламентських виборів, які пройдуть 12 грудня. Як очікується заяву зроблять в рамках виборчої кампанії Консервативної партії Великобританії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом трьох років, які пройшли від референдуму по Brexit, Британія втратила близько 3 відсотків економічного потенціалу.

В уряді, який очолює Борис Джонсон, вирішили, що в Шотландії ні в якому разі не можна допустити проведення нового референдуму про незалежність.