Переговори Молдови з “Газпромом” не просунулися

Зустріч керівництва “Газпрому” із молдавською делегацією завершилася безрезультатно. Про це стало відомо з повідомлення “Газпрому”, цитованого ТАРС.

“Голова правління “Газпрому” Олексій Міллер провів у Санкт-Петербурзі переговори із заступником прем’єр-міністра, міністром інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрієм Спіном та головою правління “Молдовагаз” Вадимом Чебаном про постачання російського газу до Молдови”, – йдеться в повідомленні.

“Газпром” нагадує, що 30 вересня 2021 року “Газпром” і “Молдовагаз” підписали документ про продовження чинного контракту на постачання російського газу споживачам Молдови на один місяць, починаючи з 1 жовтня 2021 року. Таким чином, чинний контракт на постачання газу до Молдови спливає у понеділок, 1 листопада.

У 2020 році «Газпром» поставив Молдові 3,05 млрд. кубометрів газу – на 5,5% більше, ніж у 2019 році (2,89 млрд. кубометрів).

“Молдовагаз” – спільне молдавсько-російське акціонерне товариство, створене “Газпромом”, урядом Молдови та Міністерством промисловості Придністров’я.