Середня зарплата в Англії

Тих, хто зайнятий пошуком роботи за кордоном, цікавить головне питання: скільки платять колегам у розвинених країнах Західної Європи і на яку зарплату розраховувати іммігранту. сколько платят в АнглииВеликобританія належить до тих держав, де мешканці мають високий рівень життя і отримують непогані гроші за роботу. Читайте у новій статті, яка середня і мінімальна заробітні плати по країні, скільки стягується прибуткового податку. А також про те, хто заробляє більше і в якому регіоні.

Яка середня зарплата в Англії?

Сполучене Королівство займає лідируючі позиції в Європі за рівнем оплати праці. Економіка розвивається, уряд піклується про соціальне забезпечення громадян і щорічно піднімає мінімальну заробітну плату. Середня зарплата в Англії найвища, але і витрати тут зовсім інші. Приймаючи рішення про працевлаштування в цій країні, потрібно розуміти, що розмір прибутку залежить від багатьох факторів, таких як освіта, професія, рівень кваліфікації, стаж.

Зі статті ви дізнаєтеся, яка мінімальна і середня зарплата у Великобританії в різних містах країни, за галузями та професіями. А також про те, скільки можуть отримувати на руки затребувані українські співробітники британських компаніях.

Яка мінімальна зарплата в Англії і хто її отримує?

На відміну від країн Скандинавії, де дуже високий рівень доходу і поняття мінімальної оплати як такий відсутній, мінімальна зарплата у Великобританії встановлюється щорічно урядом. За останні роки цей показник рекордно виріс, що пов’язано із зростанням прожиткового мінімуму в Англії. Тепер кожен 10 працівник отримує до 7,5 фунтів на годину. І це не межа – уряд поставив собі за мету до 2020 року підняти показник до 9 фунтів.

Розмір «мінімалки» безпосередньо залежить від віку здобувача. У таблиці ви побачите, на який мінімум можете розраховувати залежно від свого віку (закон National Living Wage).

Вік25 років і старшеВід 21 до 24Від 18 до 20До 18 роківСтажери
Мінімальна зарплата у Великобританії 2016?7.2?6.7?5.3?3.87?3.3
Квітень 2017?7.5?7.05?5.6?4.05?3.5

У більшості випадків отримують мінімальну оплату низькокваліфіковані іноземні працівники, молоді спеціалісти та стажисти.

Зверніть увагу, що у відповідності з трудовим законодавством Великобританії при максимальних 48 годин роботи в тиждень рівень заробітної плати не може бути менше 360 фунтів, а при 40 годинах – менше 300. Мінімальна зарплата в Англії в 2017 р. становить 1300 фунтів в місяць.

Середня зарплата в Англії

Один з головних чинників, який впливає на вибір країни для працевлаштування – середня зарплата. В Англії в 2017 році вона становить ?2000-2300 в місяць без вирахування податків. Цей показник залежить від освіти, професії, рівня кваліфікації, досвіду, а також від конкретного міста і регіону країни. Так, працівник з двадцятирічним досвідом заробляє в 2 рази більше співробітника зі стажем більше року, а чоловіки в середньому отримують оклад на 16% більше жінок.

Найвищий показник середньої оплати праці спостерігається у великих містах: Лондон, Манчестер, Глазго, Брістоль, Единбург і Кембридж. Низький – Менсфілд і Віган.

Хоча середня зарплата в Англії порівняно з 2016 виросла, але з урахуванням інфляції британці стали заробляти на піввідсотка менше, ніж у минулому році. До того ж, ціни на продукти харчування у Великобританії теж зросли.

цены на продукты питания в Великобритании выросли

Хто скільки отримує: огляд професій

Високу заробітну плату понад 60 тис. фунтів в рік заробляють затребувані фахівці фінансової сфери, лікарі і юристи. Їх середня зарплата в Англії в доларах близько 80 тис. Зрозуміло, що фахівці різних професій мають відмінну суму окладу. Наприклад, зарплата лікаря в Англії високого професійного рівня 69 500, а вчителі – 30 тис. фунтів.

Зарплата в Англії для працівників різних професій
ПрофесіяСередній показник
Фінансист134 000
Керівник або топ-менеджер108 000
Юрист73 500
Лікар69 500
Податковий інспектор46 500
Програмист40 700
Стоматолог40 300
Поліцейський38 700
Вчитель32 500
Будівельник30 000
Медсестра28 000
Зварювальник26 200

Податок з заробітної плати

Система оподаткування значно відрізняється від звичної нам. Податок стягується з усіх можливих джерел доходу (заробітна плата, пенсія, доходи від бізнесу, оренди нерухомості). Існує неоподатковуваний дохід, який не перевищує 10 тис. фунтів в рік. Якщо сума заробітку за рік понад цієї суми, тоді податок від 20 до 45%. Таким чином, чим більше ви отримуєте, тим більше платите в податкову скарбницю:

  • 11-45 тис. – 20%;
  • 45-150 тис. – 40%;
  • дохід перевищує 150 тис. – 45%.

Кожен платник податків має свій код і про зміну доходу зобов’язаний повідомити в податкову службу.

Заробіток в Англії для українців

Великобританія – країна з одним з найнижчих відсотків безробіття в Європі (4%). Рівень зайнятості іноземних мігрантів збільшується з кожним роком. Щоб працевлаштуватися в цій країні і розраховувати на хорошу оплату праці потрібно як мінімум знати мову, а максимум – бути висококваліфікованим фахівцем з досвідом роботи.

Затребувані професії в Британії – ІТ-фахівці, брокери, лікарі, медсестри, маркетологи, інженери-будівельники. Шанси знайти роботу у великій міжнародній компанії для таких іноземних фахівців високі. З робітничих спеціальностей – кваліфікований сантехнік і будівельник.

сантехник востребованная профессия в БританииБританці відзначають, що знайти хорошого працівника, який швидко і професійно зробить свою роботу не так просто.

Найчастіше українці вибирають низькооплачувану роботу, яка не вимагає спеціальних умінь або навіть знання мови. Це робочі спеціальності, домробітниці, няні, доглядальниці і т. д. Оплачується така робота в основному погодинно, але не перевищує тисячі євро в місяць. З цієї причини наші співвітчизники часто працюють на двох або більше роботах.

Хоча працевлаштуватися в такій прогресивній країні не просто, але знайти роботу в Англії цілком можливо, при цьому заробітна плата вас не розчарує. Пошуком вакансій можете зайнятися на сайті eurabota.ua. Залишайте своє резюме і роботодавці самі зв’яжуться з вами.

Варто зауважити, що для роботи українцям потрібна робоча віза, що це і як її отримати ви дізнаєтеся з нашої чтатьи Робоча віза в Великобританію без особливих складнощів.

У цьому відео Ви дізнаєтеся: на яку зарплату можна розраховувати в Лондоні? Приклади реальних зарплат в Англії. Скільки отримують випускники вузів і як зарплата прогресує з досвідом?