Іноземцям дефіцитних у Польщі професій буде набагато легше працевлаштуватися

Політика щодо працевлаштування фахівців, які мають дефіцитні професії в Польщі, буде діяти, починаючи з липня цього року.

Іноземці двадцяти дефіцитних професій, починаючи з липня цього року, можуть розраховувати на безпроблемне працевлаштування в Польщі, оскільки влада країни, виходячи з ситуації, що склалася, планують зробити умови прийому на роботу громадян з інших країн цих професій набагато простіше, щоб заповнити утворилися вакансії.

Іноземці-професіонали дефіцитних спеціальностей не будуть зобов’язані отримувати повідомлення від старости про те, що в Польщі немає можливості задовольнити кадрові потреби роботодавця, який шукає фахівця в даній професії.

Профессия инженер-электрик

У списку дуже затребуваних на сьогоднішній день в Польщі професіоналів, наприклад, знаходяться такі висококваліфіковані фахівці, як інженери-електрики, програмісти, покрівельники, лікарі з другим ступенем спеціалізації, медсестри без спеціалізації.

Також, у цьому переліку є і необхідні на польському ринку праці робітничі професії, наприклад: бетонщики, зварювальники, слюсарі, водії та інші спеціальності.

Зміну в правила працевлаштування громадян з інших країн внесені Міністерством сім’ї, праці і соціальної політики. Планується, що новий порядок прийому на роботу почне діяти в липні 2018 року.

Джерело: www.eurabota.ua