Чи потрібна віза на Гоа для громадян України

Гоа – сонячний індійський штат, який з кожним роком стає все більш популярним серед мандрівників з різних куточків світу. Зумовлено це відмінними кліматичними і природними умовами, плюс ласкаве море, чисті пляжі, мальовничі краєвиди. Для здійснення мрії українцям потрібна віза на Гоа. Зараз вона стала ще доступнішою.

viza-na-goa

ЗМІСТ

  1. Класифікація
  2. Для дитини
  3. Перелік документів
  4. Деякі особливості оформлення дозволів
  5. Вимоги до запрошення
  6. Оформлення в аеропорту
  7. Заповнення анкети
  8. Порядок дій

 

Класифікація

Плануючи поїздку, бажано заздалегідь дізнатися, чи потрібна віза на Гоа, які види їх існують і порядок отримання. Це потрібно для того, що б розібратися які необхідно надавати довідки, листи і так далі.

Виділяють такі категорії дозволів:

1) Туристичний. Видається на нетривалий (до 180 днів) термін. Дозволяє одноразовий в’їзд на територію країни для відвідування пам’яток архітектури та історії, а також відпочинку. Оформити можна, маючи від друзів або родичів лист-запрошення.

2) Транзитний. Період дії – до 14 днів. Підходить для людей, які планують побувати в цьому штаті в рамках туру, що проходить через нього.

3) Студентський. Дозволяє перебувати в державі протягом 12 місяців. Підставою є документ (лист), що підтверджує прийняття на навчання до одного з місцевих навчальних закладів, які зареєстровані та мають відповідну ліцензію (акредитовані). Також необхідно підтвердити фінансову незалежність на період навчання. Підійде виписка з банківського рахунку або гарантії від батьків.

4) Діловий. Термін дії – 1-6 місяців. Видається для відвідування країни – проведення зустрічей з партнерами, укладення контракту, підписання договору, навчання персоналу. Крім стандартного пакета документів, потрібно мати лист-запрошення від місцевої компанії, довідку про спеціалізацію її діяльності. В анкеті обов’язково вказати дату прибуття і від’їзду.

5) Спеціальний. Видається людям, котрі збираються сюди для досконального вивчення культури, пізнання буддизму, практичних занять йогою й офіційно підтвердили свої наміри.

6) Робочий. Видається тільки за наявності трудового договору з індійським роботодавцем. В останньому повинно бути зазначено:

  • термін дії контракту;
  • розмір щомісячної зарплати;
  • умови роботи в Індії.

Для дитини

Подорожуючи з неповнолітніми дітьми, важливо подбати про те, щоб вони мали необхідні документи. Це дитячий проїзний квиток, свідоцтво про народження (англійською мовою), згода на виїзд від батька, що не поїхав із дитиною, плюс ксерокопії всіх заповнених сторінок громадянського паспорта. Мати або батько-одинак  надає довідку Ф-025 або спеціальний лист, що вона або він є єдиним опікуном і гарантом збереження здоров’я і життя дитини.

Перелік документів

Віза на Гоа для українців після прильоту видається тільки за наявності заздалегідь оформленого дозволу на сайті консульства indianvisaonline.gov.in. Щоб її отримати необхідно підготувати і надати стандартний пакет документації та додаткові довідки, листи, запрошення та інші (залежить від категорії). Наприклад, для мультивізи це детальний маршрут зі списком всіх держав, відвідування яких передбачається.

Візу після прильоту можна оформити тільки в аеропортах Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum & Varanasi.

Важливо купити квитки до оформлення візи: так ви будете знати, чи є ваш аеропорт в списку. Термін перебування – 60 днів із двома в’їздами.

Деякі особливості оформлення дозволів

Важливо враховувати, віза на Гоа починає свою дію вже з наступного числа після видачі. Рекомендується уважно дотримуватися періоду її дії. Інакше в разі порушення режиму і термінів перебування буквально на кілька днів можна опинитися за гратами.

Під час оформлення візи необхідно обов’язково враховувати її вид. Зокрема:

  • транзитну не можна продовжити, вона повинна бути отримана заздалегідь, транзит через територію штату за її відсутності заборонений;
  • допускається продовження туристичної до 12 місяців;
  • студентська видається в разі підтвердженні оплати за перший рік навчання, після пред’явлення ліцензії навчального закладу (ксерокопії) і листа від його ректора;
  • особи, які є підданими двох держав, заповнюють ще одну форму;
  • бізнес-дозвіл для відвідування країни з метою навчання персоналу місцевої компанії інноваційним методам і технологіям видається на підставі гарантійного листа від сторони, що приймає, про готовність виступити в ролі гаранта і спонсора з відшкодування всіх фінансових витрат.

До особливостей оформлення візи для українців можна віднести можливість отримати одно-, дво- і багаторазовий дозвіл і зробити це заздалегідь.

Вимоги до запрошення

Якщо підставою для отримання дозволу є лист-запрошення від друга або родича, які постійно проживають тут, то він має відповідати певним вимогам. По-перше, бути нотаріально завіреним. По-друге, містити інформацію про цілі поїздки, терміни перебування, дати прибуття-вибуття, хто фінансово забезпечує перебування іноземця. По-третє, до запрошення додають ксерокопію паспорта представника сторони, що запрошує.

Оформлення в аеропорту

Отримати дозвіл на в’їзд в аеропорту можна в декількох випадках. Перший: під час оформлення «транзиту», якщо час перебування не перевищує 3 дні. Другий: для туристів, які подорожують у складі групи, кількість якої 4 і більше осіб. За умови, що оформлення туру вироблялося індійської турфірмою. Необхідно заздалегідь узгодити список туристів, вказавши їхні паспортні дані, докласти маршрут. Третій: у разі смерті або тяжкої хвороби родича. Видається після надання відповідних документів.

У таких випадках у певному пункті потрібно здати закордонний паспорт, а замість нього отримати форму TLP або TLF. Під час вибуття обмін проводиться в зворотному порядку.

Заповнення анкети

Починаючи з 2014 року, подавати заявку і заповнювати анкету можна самостійно на офіційному сайті посольства Індії. Кожній анкеті присвоюється персональний номер. Тут же є докладна інструкція з онлайн-заповнення все пунктів, яку рекомендується уважно вивчити і суворо дотримуватися.

Після того, як анкета буде заповнена, її слід зберегти і відправити. На розгляд заяви дається, як правило, три дні. Після цього на електронну пошту має прийти повідомлення, яке потрібно роздрукувати і підписати.

Також слід роздрукувати підтвердження дозволу, отримане в електронному вигляді. Останнє пред’являється в аеропорту, у якому і ставиться в паспорт відповідний штамп.

Порядок дій

Подача в посольство може здійснюватися, як самостійно, так і через довірену особу (нотаріальне завірення не потрібно). До пакету документів необхідно додати анкету з підписами і наклеєною фотокарткою.

Багатьох цікавить, скільки коштує віза в 2018 році та чи залежить її ціна від виду дозволу. Вартість візи на Гоа становить близько 60 доларів США. Це мінімальна цифра, яка не залежить від категорії, але залежить від строку дії дозволу. За термінове оформлення також доведеться заплатити більше.

У середньому терміни виготовлення становлять 4 робочі дні. Але слід враховувати, що в розпал туристичного сезону вони можуть трохи збільшуватися через наплив бажаючих відправитися в цю казкову країну. Це стосується і громадян України.