78% фірм Великобританії платять чоловікам більше, ніж жінкам

Майже вісім з десяти британських компаній платять чоловікам більше, ніж жінкам.

Британские компании платят мужчинам больше, чем женщинам

Підприємствам з 250 співробітниками чи більше необхідно було представити дані про середні і медіанних гендерних розривів в оплаті праці Управління з питань рівності штату до 9 квітня цього року.

Свої дані представили понад 10 000 компаній, причому 78% з цих фірм мають розрив в оплаті праці на користь чоловіків.

Інші роботодавці або не мають гендерного розриву в оплаті праці (8%), або на користь жінок (14%).

“Ryanair” є однією з найвідоміших компаній в топ-10 з тих, хто має найбільший гендерний розрив в оплаті праці співробітників.

Авіакомпанія в середньому платить жінкам на 71,8% менше, ніж чоловікам. У компанії заявляють, що нерівність пояснюється кількістю британських пілотів, з яких 546 чоловіків, і тільки вісім – жінки.

Компанії, які не надають свої дані, зіткнуться з судовими позовами, включаючи судові накази і штрафи. В комісії з питань рівності і прав людини (EHRC) заявили, що напишуть роботодавцям, які не надіслали свої дані до 9 квітня, надавши їм 28 днів для публікації даних «до того, як буде проведено розслідування і видано повідомлення про незаконне дії». Суди можуть накладати необмежений штраф на тих, хто не дотримує ці умови.

Різниця в оплаті праці чоловіків і жінок розраховується як різниця між середньою заробітною платою чоловіків і жінок – це не те ж саме, що рівна оплата праці, коли фірми повинні платити людям, що займають ту ж роботу, одну і ту ж зарплату незалежно від статі.

Джерело: www.eurabota.ua