Українські роботодавці все ще неохоче беруть на роботу жінок

Згідно з результатами недавнього соціологічного дослідження, понад 60 відсотків громадян України вважає, що фінансове забезпечення сім’ї лежить на плечах чоловіка, а жінці відводиться другорядна роль.

Економіст Дарина Михайлишина розповіла: «Жінки не завжди виходять на роботу після закінчення декретної відпустки. Кар’єра для них на другому місці».

В Україні роботодавці платять жінкам набагато менше, ніж чоловікам. Не рідко за ту ж саму роботу чоловікові і жінці з однаковим стажем та освітою платять по-різному, тобто чоловіки отримують значно більше, ніж жінки тієї ж кваліфікації. Статистика показує, що в більшості випадків жінки вибирають професії, які менш оплачувані.

При тому, що українські роботодавці все частіше стикаються з браком фахівців, який обумовлений ​​старінням населення і масовою трудовою міграцією, вони не поспішають брати на роботу жінок. «Роботодавці перестраховуються, що ті підуть у декретну відпустку, будуть брати лікарняний через хворобу дитини. Насправді жінки можуть виконувати ту ж роботу, що і чоловіки»,– зазначила економіст.

Дарина Михайлишина навела приклад Великобританії, де тим співробітникам, хто пропрацював у компанії більше 6 місяців (як жінкам, так і чоловікам) дозволено вибирати графік роботи. «На спеціальних курсах жінкам допомагають відновити навички, які забулися під час декрету або освоїти нову професію. Якщо безробітні жінки в Україні працевлаштуються, то економіка додатково може отримати від 8 до 23 мільярдів доларів»,– підкреслила експерт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на сьогодні в Польщі півмільйона українців працюють офіційно.

У Німеччині брак фахівців у найближчі 10 років мають намір компенсувати за рахунок трудових мігрантів із країн, які не входять до Євросоюзу, в тому числі України.