Греція пропонує субсидії на оплату рахунків за електроенергію, щоб допомогти домогосподарствам

До кінця року Греція виплатить субсидії більшості грецьких домогосподарств, щоб зробити витрати на електроенергію більш доступними на тлі зростання цін на газ. Про це повідомив міністр енергетики Греції.

Схема є частиною заходів підтримки, оголошених прем’єр-міністром Кіріакосом Міцотакісом, щоб допомогти грекам впоратися з підвищенням споживчих цін.

«Зараз міжнародний енергетичний криза», – сказав журналістам міністр енергетики Костас Скрекас, додавши: «Наш уряд вирішило підтримати тих, чиї рахунки збільшилися».

“Механізм, що фінансується державою, оцінюваний в 150 млн. євро, буде включати субсидію в розмірі 9 євро на перші 300 кіловат-годин, що споживаються грецькими домогосподарствами в місяць”, – сказав Скрекас, додавши, що схема охопить близько 70% домогосподарств.

Щорічна одноразова виплата уряду малозабезпеченим верствам населення для оплати опалення взимку також буде збільшена на 20 відсотків.

Public Power Corp., головна електростанція в Греції, 51% якої належить державі, також буде пропонувати більші знижки для домашніх господарств, щоб пом’якшити зростання цін.