Великобританія закупить ще 114 мільйонів доз вакцин Pfizer та Moderna

“Сполучене Королівство заявило, що погодилося купити ще 114 мільйонів доз вакцин Pfizer/BioNTech та Moderna від Covid-19. Укладання контрактів прискорено у зв’язку з появою нової версії Omicron”, – повідомили Reuters та БТА.

Угода передбачає, що наступного року і 2023 року Великобританія отримає ще 60 мільйонів доз Moderna та 54 мільйони доз Pfizer. За даними Міністерства охорони здоров’я Великобританії, договори також включають доступ до модифікованих вакцин у разі, якщо вони необхідні для боротьби зі штамом Omicron або будь-яким іншим варіантом вірусу.

“Тим часом, італійське фармацевтичне агентство AIFA дало зелене світло вакцинації Pfizer/BioNTech дітям віком від 5 до 11 років”, – повідомляє DPA.

Дітям цієї вікової групи буде призначено третину дози, призначеної підліткам та дорослим. За рекомендацією AIFA, їм дадуть дві дози. Час між першим та другим буде три тижні.

Німеччина прискорила темпи вакцинації, але може досягти поставленої мети. За даними Інституту Роберта Коха, у вівторок було доставлено рекордні 800 тисяч доз вакцини. Однак навіть за таких темпів влада Німеччини не зможе виконати поставлену до Різдва мету встановити не менше 30 мільйонів доз (включаючи першу, другу та ревакцинацію).

На даний момент не менше 57 мільйонів людей у ​​Німеччині повністю імунізовані від коронавірусу, що становить 68,6 відсотка населення.