Число заражених коронавірусом зростає в Австрії, Швейцарії та Іспанії

Число підтверджених випадків зараження новим коронавірусом в Австрії збільшилося за останній день з 74 до 104, повідомило Міністерство праці, соціального забезпечення та охорони здоров’я на ранковому брифінгу, який цитує ТАСС.

В Австрії 4500 чоловік були перевірені на наявність вірусу, і більше 300 чоловік були поміщені в карантин через контакт з інфікованими людьми. Випадки зараження були зареєстровані у всіх провінціях Австрії. В країні поки немає смертельних випадків. Австрія ввела вибірковий прикордонний контроль з Італією і скасувала прямі рейси в Китай, Іран, Південну Корею, Мілан і Болонью.

Швейцарський уряд оголосив сьогодні, що він уважно стежить за ситуацією в Італії після його розпорядження про карантин в частині північних регіонів країни, але при цьому відкритий кордон, повідомила прес-служба Франції.

В даний час немає ніяких обмежень на в’їзд до Швейцарії, де близько 60 000 італійців приходять на роботу щодня. За словами AFP, поки не ясно, як карантин в Італії вплине на цих мандрівних працівників.

У Швейцарії 264 людини дали позитивний результат на коронавірус. Згідно з останніми даними, опублікованими вчора, в кантоні Тічино, що межує з Італією, число випадків захворювання продовжує рости і перевищує 45. У зв’язку з швидким розвитком ситуації влади Тічино в п’ятницю заборонили збирати більше 150 чоловік і розпорядилися включити військові машини швидкої допомоги в боротьбу з епідемією .

Щонайменше 589 випадків зараження були виявлені в Іспанії, повідомив сьогодні журналістам директор Центру координації охорони здоров’я та надзвичайних ситуацій Фернандо Симон, якого цитує ТАСС. Перший випадок зараження був зареєстрований 31 січня. Більшість заражені в Автономному районі Мадрида. Саймон сказав, що кількість випадків зараження минулої ночі в Іспанії на 159 більше, ніж вчора.

Раніше сьогодні Німеччина також оголосила про нові інфекування. За один день їх кількість збільшилася на 163 до 847. Випадки зараження були виявлені в 15 з 16 провінцій. Інститут Роберта Коха сказав, що ризик зараження залишається помірним. Раніше міністр охорони здоров’я Йенс Спан повідомив, що пік захворювання ще не пройшов і що в 80 відсотках випадків він був в легкій формі або без будь-яких симптомів. В інтерв’ю, опублікованому сьогодні в Build am Zontag, Спан сказав, що не вважає за необхідне закривати всі дитячі сади і школи в країні, повідомляє ТАСС.

DPA, однак, знову цитує думку Спана в Твіттері, в якому він сказав, що основні прояви повинні бути скасовані в країні, щоб боротися з поширенням вірусу.

Пізніше сьогодні на зустрічі лідерів правлячої німецької коаліції планується обговорити заходи щодо захисту найбільшої економіки Європи від наслідків епідемії, повідомляє DPA.