Великобританія підвищила рівень терористичної загрози до “серйозного”

Міністр внутрішніх справ Великобританії Пріті Пател підтвердила в понеділок, що рівень терористичної загрози в країні підвищився зі «значною» до «серйозною», що означає, що подальша терористична атака вважається вірогідною.

Цей крок відбувся після того, як замінований автомобіль вибухнув перед лікарнею у Ліверпулі, що, як підтвердила поліція, було терористичним нападом.

«Особливої ​​загрози для цього району немає, але я попросила збільшити кількість патрулів у Мерсісайді», – сказала раніше вдень голова Мерсісайда Серена Кеннеді, закликавши місцевих жителів «зберігати спокій, але також бути пильними та обережними».

Після вчорашнього інциденту Об’єднаний центр з аналізу тероризму вирішив підвищити національний рівень загрози у Сполученому Королівстві.

Рішення було прийнято в результаті двох терористичних інцидентів минулого місяця, що відображає різноманітний, складний та нестабільний характер терористичної загрози у Великій Британії.

Міністр внутрішніх справ Пріті Пател прокоментував: «Для громадськості важливо зберігати пильність щодо загрози тероризму, але не турбуватися. Я закликаю всіх, хто має інформацію чи підозрює про будь-яку підозрілу діяльність, повідомляти про це в поліцію».

Рівні загрози визначаються незалежно від міністрів і є інструментом, який працівники служби безпеки, включаючи поліцію, можуть використовувати для визначення того, які заходи безпеки можуть знадобитися.