У Великобританії оголошено тривогу через шторм Юніс

Підвищена готовність, поїзди скасовані, війська готові до дій. Великобританія сьогодні готується зіткнутися зі штормом Юніс, другим за два дні, який, за словами місцевих синоптиків, може «викликати значні руйнування» через «надзвичайно сильний вітер».

Британська метеорологічна служба вчора оголосила «червону тривогу» для південно-західної Англії до Південного Уельсу; вітри вздовж узбережжя можуть досягати швидкості 145 км/год.

«Помаранчева тривога» оголошена для всієї південної Англії, включаючи Лондон.

У столиці очікуються вітри до 130 км/год, і буде закрито низку королівських парків, а також знамените «Лондонське око».

Метеорологи попереджають, що шторм може підкидати у повітря різне сміття, створюючи смертельну загрозу, ушкоджуючи житлові та інші будівлі, у яких можуть бути зірвані дахи, та розриваючи лінії електропередач.

Також можливе закриття автомагістралей, мостів та залізниць, скасування авіарейсів та інших маршрутів.

З міркувань безпеки всі поїзди в Уельсі на сьогодні вже скасовані.

Залізниці закликають пасажирів «переглянути свої плани» та наголошують, що потяги ходитимуть зі зниженою швидкістю — в основному до 80 км/год. А тим, хто зібрався скористатися послугами аерофлоту, радять перевірити, чи не скасовано їхній рейс.

“Звичайно, армія готова”, – запевнив учора прем’єр-міністр Борис Джонсон під час відвідин військової бази.

Служба довкілля повідомила про десять «сильних» повеней, які означають небезпеку для життя людей.

“Через загрозливий прогноз принц Чарльз сьогодні скасував свої офіційні заручини в Уельсі”, – повідомив його офіс і висловив сподівання, що захід відбудеться пізніше.

Ще один ураган, Дадлі, у середу викликав невеликі перебої у роботі транспорту в Шотландії та на півночі Англії та залишив тисячі будинків без електрики.