Два вантажні кораблі зіткнулися в Балтійському морі

Два вантажні кораблі зіткнулися в умовах туману в Балтійському морі між данським островом Борнхольм та південним шведським містом Юстад, і, як повідомляє Reuters, розпочалася операція з порятунку двох людей.

“Зареєстрована у Данії 55-метрова баржа Karin Hoej перекинулася”, – повідомила Морська адміністрація Швеції. “На борту перебували двоє людей, і вони зникли безвісти”, – йдеться у повідомленні.

Інше судно, 90-метрове, зареєстроване у Великій Британії, Scot Carrier, знаходиться в робочому стані, і його команда в безпеці.

За даними Данського метеорологічного інституту, температура води в цьому районі становить близько 4-6 градусів за Цельсієм.

“Я можу підтвердити, що це була аварія, але я не знаю обставин”, – сказав Сорен Ходж, керуючий директор судноплавної компанії Rederiet Hoj, якій належить Karin Hoej.

За його словами, розвантажене судно вирушило із Содертелле до Швеції до Нікобінга Фальстера на півдні Данії з двома людьми на борту.

За даними Refinitiv Eikon, британський корабель MV Scot Carrier вирушив з Харгшему на північ від Стокгольма до Монтроуза на східному узбережжі Шотландії. Його власник Скотлайн сказав, що не може прокоментувати деталі інциденту, але готовий співпрацювати з місцевою владою.

Представник Данського метеорологічного інституту повідомив, що під час інциденту в цьому районі був туман.

Данія надала допомогу шведській владі у порятунку, в якому брали участь загалом дев’ять судів та датський вертоліт. Допомагали й цивільні кораблі, що знаходяться поблизу.

Данський Об’єднаний оперативний центр оборони не зміг сказати, чи кораблі перевозили якісь небезпечні вантажі.