Індія відклала підписання угоди про зону вільної торгівлі в Азії

«Питання, пов’язані з участю Індії в Угоді про всеосяжну регіональному економічному партнерстві в справі створення найбільшої в Азії зони вільної торгівлі, затримують підписання документа до 2020 року. Це спільна заява Саміту країн Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) », – повідомляє РІА.
15 з 16 країн завершили переговори по тексту всіх 20 частин угоди і досягли домовленості з усіх ринкових питань. Вони передали документ для його остаточного юридичного оформлення і подальшого підписання в 2020 році. Саміт був проведений в Бангкоку в рамках зустрічі лідерів Південно-Східної Азії.
Індія висловлює стурбованість наслідками появи недорогих китайських товарів для місцевих компаній. Вона висуває вимоги, які поки що не задоволені. У разі підписання угоди буде створена зона вільної торгівлі, на території якої проводиться 1/3 світового ВВП.
В угоді беруть участь: Таїланд, Малайзія, Індонезія, Бруней, Сінгапур, Філіппіни, Лаос, В’єтнам, Камбоджа, М’янма, Китай, Японія, Південна Корея, Австралія, Нова Зеландія.