Фахівці будівельних професій масово виїжджають на роботу в інші країни

Керівники професійно-технічної освіти в Україні починають усвідомлювати, що проблема нестачі кадрів, в тому числі і в будівельному секторі економіки країни, починає набувати загрозливих для будівельної галузі масштабів.

Будівельний сектор української економіки стрімко втрачає кваліфіковані кадри. Людям просто набридло чекати від роботодавців більш-менш нормальної оплати своєї важкої і відповідальної праці, і вони масово звільняються з будівельних фірм. Переважна більшість фахівців працевлаштовуються в фірми в інших країнах, будівельна галузь яких також відчуває гострий дефіцит працівників.

С.Т. Сташевський

На нещодавно проведеному засіданні Комітету Будівельної палати України, перший віце-президент організації С.Т. Сташевський підкреслив, що на сьогоднішній день в галузі зростає потреба у висококваліфікованих фахівцях, які вміють працювати з новими технологіями і матеріалами, «але сьогодні потрібно говорити не тільки про вдосконалення навчання, але і про дії щодо зменшення трудової міграції, створення привабливих умов для працівників , щоб вони залишалися працювати на вітчизняних підприємствах».

Всі виступаючі керівники професійно-технічних навчальних закладів підкреслювали, що випускникам, які після закінчення навчання приходять на виробництво, обов’язково потрібно забезпечити гідний рівень оплати праці, розширити соціальний пакет, щоб зменшити відтік працівників з України.

Нагадаємо, раніше ми писали про готовність найбільшої будівельної компанії Польщі виплачувати премію тим, хто допоможе знайти і найняти нових працівників на вакантні робочі місця. За кожного нового співробітника обіцяють заплатити 460 євро.

Джерело: www.eurabota.ua

20.11.2018