Макрон: Європа повинна бути менш економічно залежною від США і Китаю

Президент Франції Еммануель Макрон у вихідні сказав, що Європа повинна бути менш залежною від торгівлі з іншими країнами, в основному з США і Китаєм.

Макрон сказав в телевізійному зверненні до нації, що Франція об’єднує зусилля з Німеччиною для розробки «інвестиційного плану» для швидкого перезапуску континентальної економіки. Він пообіцяв почати роботу над цим питанням на майбутньому Раді Європи, підкресливши, що єдиний спосіб відновити економіку Франції – це співпраця з іншими країнами континенту.

«Це означає нову главу в європейській історії», – сказав він, додавши, що Європа вийде з цієї коронавірусної кризи «більш сильною, більш згуртованою і більш суверенною».

Президент пояснив, що рішення приймається на тлі руйнівних наслідків, які спостерігаються в інших країнах, які не впоралися з епідемією коронавіруса, підкресливши залежність європейських країн від ланцюжків поставок з інших країн і більш за все з США і Китаю.

«Цей тест виявив недоліки і нестабільність: наша залежність від інших континентів в придбанні певних товарів. Я хочу витягти всі уроки з того, що ми дізналися», – додав він.