В Індонезії вакциновані 1,3 мільйона дітей у віці від 12 до 17 років

“Вакцинація дітей 12 років в Індонезії почалася на тлі нового спалаху коронавіруса і збільшення числа інфікованих неповнолітніх”, – повідомляє ТАСС.

Перші щеплення, зроблені вакциною китайської компанії Sinovac, будуть зроблені юним жителям столиці. Губернатор Джакарти Аніес Басведан сказав, що в програму будуть включені близько 1,3 мільйона підлітків у віці від 12 до 17 років. В цілому по країні, за даними Міністерства охорони здоров’я, вакцинацію повинні пройти від 24 до 27 мільйонів неповнолітніх.

За даними Індонезійського педіатричного суспільства, число інфікованих дітей за останній місяць збільшилася втричі. Якщо в травні в середньому за тиждень реєструвалося близько 2000 випадків, то до кінця червня їх було уже 6000.

На даний час близько 15% від загального числа заражених коронавірусом – неповнолітні. Крім того, удвічі збільшилася дитяча смертність від ускладнень, викликаних COVID-19, причому більшість дітей у віці до 5 років.

Президент Індонезії Джоко Відодо в умовах загострення епідемії оголосив про посилення соціальних обмежень з завтрашнього дня, 3 липня, особливо на острові Ява, столиця якого розташована в провінції Балі.

МОЗ оголосило черговий антирекорд за кількістю нових випадків – більш 24,8 тис. Всього з моменту пандемії в країні виявлено понад 2,2 млн. випадків, з яких 58,9 тис. померли. Індонезія посідає друге місце в Азії після Індії за кількістю інфекцій і смертей.