Щонайменше 30 людей убито і кілька десятків поранені в бандитській сутичці у в’язниці Еквадору

Як повідомляє BBC, в результаті бою між ворогуючими угрупованнями в в’язниці в еквадорському порту Гуаякіль загинули щонайменше 30 ув’язнених і десятки отримали поранення.

Командир поліції повідомив, що щонайменше п’ятеро ув’язнених були обезголовлені, а інші розстріляні. Командир Фаусто Буенанджо додав, що ув’язнені також кидали гранати.

Губернатор округу зазначив, що для відновлення контролю над в’язницею, в якій перебувають затримані, пов’язані з міжнародними наркоугрупованнями, знадобилось 400 поліцейських.

В цьому році у в’язницях Еквадору в результаті сутичок було вбито понад 150 осіб. В результаті найкривавішого інциденту на сьогоднішній день в лютому загинули 79 ув’язнених.

В’язниця, де сталася остання смертельна битва, вважається однією з найнебезпечніших в країні.

Командир поліції Буенанджо пояснив, що ув’язнені з одного крила в’язниці пролізли через діру, щоб дістатися до іншого крила, де вони напали на членів іншої банди.

Поліції вдалося зв’язатися з шістьма охоронцями, які опинилися в пастці в крилі, де спалахнув бій, і доставити їх в безпечне місце.

Місцева газета La Jornada пише, що зіткнення влаштували члени угруповань Los lobos і Los choneros, які пов’язані з великими наркокартелями, що борються за верховенство в Еквадорі.

Раніше президент Гільєрмо Лассо заявив, що тюремна система Еквадору на 30 відсотків перевищує місткість. Він оголосив про плани прискорити процес звільнення ув’язнених, які відбули більшу частину свого терміну або вчинили дрібні злочини, щоб зменшити переповненість камер.