Українська поліція затримала групу, яка готувала масові заворушення

“Національна поліція України повідомила, що затримала групу осіб, які планували влаштувати масові заворушення у країні”, – повідомляє Deutsche Welle.

Подробиці поки що не повідомляються, але наголошується, що сьогодні відбудеться брифінг, у якому візьмуть участь міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та начальник Нацполіції Ігор Клименко.

У листопаді 2021 року керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що перед “вторгненням” Росія нібито планує провести в Україні серію психологічних операцій з метою дестабілізації ситуації. «Вони хочуть розпалити заворушення через протести та мітинги, які показують, що люди проти уряду. Вони хочуть зробити обстановку всередині країни все більш небезпечною та важкою і створити ситуацію, за якої ми маємо змінити уряд», — заявив він.

До цього депутат Верховної Ради Олег Волошин заявив, що в Україні існує велика кількість радикалів, які готові спровокувати конфлікт із владою, що веде до масових заворушень та хаосу.