У Львові вирішили прокласти підземний туристичний маршрут

Одне із провідних туристичних міст України найближчим часом буде дивувати мандрівників і відпочиваючих новим незвичайним маршрутом.

Через історичний центр Львова планують прокласти підземний туристичний маршрут. Туристична траса під землею буде починатися біля вежі Корнякта та пройде підземеллями міста до площі Івана Підкови.

У Львівській міській раді представили детальний план території центральної частини міста, в якому передбачена розробка підземного туристичного маршруту і будівництво двох готелів.

Згідно з проектом, підземний маршрут починатиметься біля вежі Корнякта, проходитиме під палацом Корнякта на площі Ринок, під ратушею і закінчуватися біля колишньої єзуїтської хвіртки.

Загальна протяжність маршруту становитиме близько 800 метрів. Маршрут розробляється для туристичних груп по 15 чоловік в супроводі екскурсовода з інтервалом у півгодини.

Туристична траса з’єднає східну і західну частини міських стін, а також будови різних періодів і стилів: підземелля костелу Домініканців та костелу Єзуїтів, підвали житлових будинків з елементами готики, ренесансу і класицизму.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що істотна надбавка до державного бюджету від туристичного сектора економіки України зросла за минулий рік в два з половиною рази.

Мерія Мадрида прийняла план, який передбачає істотне обмеження зростання числа так званих «туристичних квартир».