Трамп готовий помилувати колишнього губернатора-демократа

Президент США Дональд Трамп оголосив у вівторок, що він пом’якшив свій вирок від ув’язнення колишнього губернатора Іллінойсу Рода Благоєвича, повідомляє CNN.

Трамп сказав журналістам на базі Ендрюса, що Благоєвич “відсидів вісім років у в’язниці. Досить довго, щоб бути вільним”.

Трамп публічно натякнув, що він буде використовувати свої повноваження глави держави для помилування демократа і колишнього губернатора Рода Благоєвича. CNN зазначає, що Род Благоєвич зіткнувся з жорсткою опозицією з боку деяких консервативних членів Конгресу, в тому числі з Іллінойсу, і деяких радників Білого дому, які сказали, що “це не буде добре грати”.

CNN зазначає, що спроби помилувати або скасувати вирок Благоєвичу були підтримані Джаредом Кушнером, який керував зусиллями адміністрації з реформи кримінального правосуддя.

Нагадаємо, що спроби засудити Рода Благоєвича датуються червнем 2010 року. У першому судовому процесі йому було пред’явлено звинувачення в 20 пунктах, включаючи шантаж, використання службових положень і змову з метою здійснення шахрайства. Незважаючи на серйозність звинувачень і наявність переконливих доказів провини Благоєвича, процес зазнав невдачі, хоча і закінчився формальним засудженням.