Сполучені Штати підтверджують свою репутацію високотехнологічної країни

Блокчейн найбільш активно розвивається в США. Про це свідчить той факт, що країна на сьогоднішній день є безумовним лідером в цій сфері, де пропонується найбільше число робочих місць.

Опубліковане днями велике дослідження The NextWeb (TNW) показало, що немає в світі такої країни, яка може скласти Сполученим Штатам конкуренцію у створенні нових робочих місць в індустрії блокчейна.

Звіт підготовлений на основі інформації, яка була зібрана у профільних компаній, а також на сайті по підбору персоналу Glassdoor, де були розміщені всі вакансії, які містили термін «блокчейн».

Безумовним лідером за кількістю робочих місць, які пов’язані з блокчейном, є Сполучені Штати. Із загальної кількості робочих місць, а це 5700 вакансій, трохи менше половини –2620 – пропонують американські фірми. На другому місці Сполучене Королівство, де на блокчейн-розробників чекають понад тисячу оголошень. В Індії, яка виявилася на третьому місці, набралося 260 вакансій.

Серед найбільш поширених вакансій, були «Блокчейн-інженер», «Старший інженер-програміст» та «Розробник блокчейна».

Що стосується компаній, які лідирують в рейтингу найбільших роботодавців, то на першому місці знаходиться технологічний гігант IBM, за ним – аудиторська фірма Ernst & Young і компанія-розробник Oracle.

Також минулого місяця компанією Hired був опублікований звіт, в якому зазначено, що попит на блокчейн-фахівців виріс в п’ять разів у порівнянні з 2017 роком.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в минулому році американські компанії побили рекорд по установці роботів на своїх підприємствах.

Інститут Геллапа опублікував новий рейтинг найбільш благополучних штатів США.