Tesla купує нерухомість в Німеччині для свого першого європейського заводу

Американський піонер електромобілів Tesla погодився купити нерухомість на околиці Берліна, що наближає компанію до відкриття першого європейського заводу, повідомила місцева влада в неділю.

Американський автовиробник в листопаді минулого року оголосив про плани будівництва заводу в Грюнхайде, в східній німецької провінції Бранденбург, надаючи бажане «Зроблено в Німеччині» так само, як місцеві конкуренти готуються до запуску конкуруючих електричних моделей.

Рада директорів Tesla затвердила угоду про покупку з провінцією Бранденбург в суботу для придбання території площею 300 гектарів, повідомив в заяві офіційний представник уряду Бранденбурга Флоріан Енгельс. Фінансова комісія Державного парламенту вже схвалила продаж 9 січня.

Представник Tesla підтвердив угоду.

Політики, профспілки і промислові групи вітали крок Тесли, який, як очікується, створить до 7000 робочих місць в Бранденбурзі.

Але близько 250 місцевих жителів вийшли на вулицю, щоб протестувати в суботу, побоюючись, що завод може загрожувати водопостачанню і дикій природі в навколишньому лісі.