Рекордне зростання безробіття в Північній Македонії на 50%

“У Північній Македонії на кінець вересня було 151359 безробітних у порівнянні з 101036 на кінець вересня 2019 року, згідно з даними агентства зайнятості країни, що відображає наслідки кризи коронавіруса на ринку праці”, – повідомляє портал SeeNews.

Останнім часом випадки зараження новим коронавірусом почастішали тривожними темпами, що спонукало уряд у вівторок обмежити години роботи барів і ресторанів до 23:00 і вдвічі скоротити пасажиромісткість автобусів.

21 жовтня в Північній Македонії було підтверджено 408 нових випадків коронавіруса, в результаті чого, за даними міністерства охорони здоров’я, загальна кількість досягла 24196. На сьогоднішній день в країні від коронавіруса померло 850 осіб.

Уряд Північної Македонії на даний час реалізує четвертий пакет заходів, спрямованих на зниження економічного впливу пандемії за допомогою таких стимулів, як схеми соціальної допомоги безробітним, низькооплачуваним робітникам і пенсіонерам і субсидії на заробітну плату для компаній, які постраждали від кризи.