У концерні Airbus жорстко висловилися про Brexit без угоди з ЄС

У керівництві найбільшої авіабудівної корпорації Airbus назвали вихід Великобританії зі складу Європейського союзу ганьбою.

Ситуація, яка склалася навколо Brexit, вже починає безпосередньо впливати на взаємовідносини між великим бізнесом і керівництвом Великобританії. Підписання угоди з ЄС, яка повинна регулювати всі питання, пов’язані з Brexit, постійно відкладається. Невизначеність в такому важливому питанні починає діяти на нерви бізнесменам найбільших світових фірм.

Виконавчий директор європейської авіакорпорації Airbus Том Ендерс попередив, що в разі «жорсткого» Brexit, тобто виходу Сполученого Королівства без підписання відповідної угоди з Євросоюзом, висока ймовірність того, що компанія виведе свої виробничі потужності з Великобританії.

На заводах авіабудівної корпорації Airbus в Британії працюють 14 тисяч осіб. На підприємствах-партнерах трудиться ще 110 тисяч працівників.

На думку Ендерса, швидкий вихід Британії без угоди з Брюсселем – пряма загроза сторічного лідерства країни в світовому авіабудуванні. Виконавчий директор Airbus закликав офіційний Лондон «не прислухатися до тих, хто стверджує, що, оскільки компанія з величезними підприємствами, то нікуди вона не дінеться. Вони помиляються”.

Хоча масштаби заводів компанії, які розташовані в Великобританії, не дозволять швидко покинути країну, але майбутні інвестиції можуть бути направлені в інші країни Євросоюзу.

Вихід Британії без угоди обмежить рух робочої сили і призведе до зривів своєчасних поставок для виробничих ліній.

Нагадаємо, раніше ми писали про кардинальні зміни імміграційної політики уряду Великобританії після виходу країни із Європейського союзу. В першу чергу буде надаватись перевага іноземним спеціалістам високого рівня кваліфікації.