Німеччина очікує, що імунізація проти Covid-19 почнеться на початку 2021 року

Голова Німецького інституту Пауль Ерліх заявив, що деякі німці можуть бути вакциновані проти коронавируса на початку наступного року, повідомляє Reuters.

Більш ніж півдюжини фармацевтичних компаній по всьому світу знаходяться на завершальній стадії клінічних випробувань потенційних вакцин, і деякі з них розраховують з’ясувати, чи працюють їхні продукти і чи є вони безпечними до кінця року.

Клаус Чічутек повідомив газеті Funke, що дані випробувань за фазами I і II показали, що деякі вакцини викликають імунну відповідь проти коронавируса.

«Якщо результати випробувань фази III покажуть, що вакцини ефективні і безпечні, то перші вакцини можуть бути схвалені на початку року при певних умовах», – підкреслив він.

За запевненням виробників, відповідно до пріоритетів Постійної комісії з імунізації, яка дає рекомендації по використанню вакцин в Німеччині, перші дози для німців можуть бути доступні вже початку року, зазначив Чічутек.

Понад 22 мільйонів чоловік у всьому світі заражені коронавірусом, і майже 800 000 чоловік померли.

Кілька компаній, в тому числі Moderna, AstraZeneca і Pfizer Inc, заявили, що планують створити більше 1 мільярда доз вакцини в наступному році.

Німецька біотехнологічна компанія CureVac не виключає прискорення процесу затвердження та очікує, що вакцина з’явиться на ринку до середини 2021 року.

Тим часом, за даними Інституту Роберта Коха, кількість хворих коронавірусом в Німеччині збільшилася на 1 510 осіб, досягнувши 226 914 осіб, а число загиблих збільшилось до 9 243 чоловік (+7).