Зеленський не прийняв відставку прем’єр-міністра Гончарука

Президент України Володимир Зеленський сьогодні не прийняв відставку прем’єр-міністра України Олексія Гончарука і заявив, що хоче дати йому другий шанс на цій посаді.

Зустріч Президента України Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком.

Володимир Зеленський провів зустріч з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком і поставив перед урядом низку невідкладних завдань. Зокрема, було обговорено оптимізацію роботи Кабміну, питання нарахування справедливих зарплат міністрам і топ-менеджерам держкомпаній, звільнення очільників міністерств, які не досягли реальних результатів, а також налагодження діалогу з парламентом.«Зараз не той час, щоб розхитувати державу економічно й політично», – наголосив Президент під час розмови.

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 17 січня 2020 р.

Раніше Гончарук подав у відставку після того, як був втягнутий в скандал, і очікувалося, що глава держави прийме його рішення.

Однак він закликав прем’єр-міністра залишитися на своєму посту і продовжував виконувати свої обов’язки.

Пропозиція про зняття прем’єр-міністра підлягає затвердженню українським парламентом. Але аналітики висловили сумнів в тому, що відставка дійсно стане фактом.

Нагадаємо, раніше стало ясно, що на сайті українського президента з’явилася електронна петиція, автори якої наполягали на тому, щоб Гончарук був звільнений за непридатність до посади.

Це сталося після того, як на YouTube-каналі під назвою “Як обдурити президента” були опубліковані аудіозаписи з нібито неофіційного засідання прем’єр-міністра з міністрами і керівниками деяких відомств в грудні. У записах звучать невтішні фрази про Зеленського, а в одному із записів українського лідера називають “дурним”.

У прес-службі уряду заявили, що не мають даних про точність цих записів.