Бельгія ввела обов’язкове носіння масок у відкритих громадських місцях

“Вчора Рада національної безпеки Бельгії ввела зобов’язання носити маски і у відкритих громадських місцях”, – повідомляють місцеві ЗМІ. Цей захід необхідний через початок другої хвилі епідемії COVID-19.

За останній тиждень число знову інфікованих збільшилося на 91 відсоток – в середньому 193 чоловік на день, що можна порівняти з даними про розміри епідемії в весняні місяці.

На сьогоднішній день загальна кількість людей, уражених цією новою хворобою в Бельгії, становить 64 627 осіб, при цьому 9 808 осіб померли. За останній тиждень зростання числа загиблих становить 38 відсотків.

Карантин введено в місцях, більш помітно схильних до зростання захворювань.

Ресторани, бари і кінотеатри зобов’язані вести список відвідувачів, а продаж алкоголю вночі заборонений. Для тих, хто повертається з-за кордону, введена вимога заповнити електронну форму перед перетином кордону.

Прес-секретар національного антиепідемічні штабу Ів Латем заявив, що кілька днів тому перебував під добровільним двотижневим карантином після того, як був поруч із зараженою дочкою своєї подруги. За його словами, існує небезпека, що він може заразитися під час сімейної вечері, коли маски не надіті і відстань між людьми небезпечна.