Казахстан почав вакцинацію населення власною вакциною

“Сьогодні Казахстан почав вакцинацію населення від коронавіруса власної вакциною під назвою КазВак. Препарат зараз знаходиться на третій фазі клінічних випробувань”, – повідомляє AFP.

Згідно державному телебаченню країни, по всій країні було поширено 50000 доз дводозової вакцини, розробленої Державним інститутом біобезпеки.

Міністр охорони здоров’я Олексій Цой отримав першу дозу вакцини в прямому ефірі телебачення. Він сказав, що відчуває себе добре, і додав, що уряд Казахстану веде переговори з Туреччиною про виробництво ще більшої кількості цього препарату.

Президент Казахстану Касим Жомар-Токаєв привітав науковий прорив своєї країни, яка є однією з небагатьох країн у світі, шо розробили власну вакцину проти COVID-19.

Казахстан був першою країною, яка почала виробляти на своїй території російську вакцину Sputnik V, яка до сих пір домінувала в кампанії імунізації.

Органи охорони здоров’я країни заявляють, що кожен 20-й чоловік була вакцинований проти коронавіруса з початку кампанії вакцинації в лютому. За офіційними даними, з початку пандемії коронавірусом в Казахстані заразилися майже 309000 чоловік, з яких 3570 померли.