Більшість польських підприємств готові працевлаштувати українців

Близько 90 відсотків польських підприємств і фірм в разі звернення громадян інших країн, в тому числі і українців, з метою працевлаштування, готові надати робоче місце принаймні на 9 місяців.

Такі дані опитування Польсько-української господарської палати, в якому брали участь 124 фірми з усіх регіонів країни.

Переважна більшість фірм Польщі готові працевлаштувати іноземних громадян через брак кваліфікованих кадрів, таких підприємств в країні 83 відсотки. Також 77 відсотків фірм заявили, що через складні і тривалі процедури, які потрібно виконати, працевлаштовуючи іноземного працівника, вони так і не змогли довести до логічного завершення процес оформлення фахівця на роботу. При цьому 30 відсотків підприємств і фірм визнають, що були втрачені вигідні контракти, які викликані відсутністю можливості прийняти на роботу іноземного фахівця.

На думку віце-президента Польсько-української господарської палати Анджея Дрозда, особливість ринку праці Польщі полягає в тому, що значна частина громадян країни працює в інших європейських державах, і ця тенденція збережеться, а з іншого боку – в Польщі активно працюють іноземці.

Нагадаємо, раніше ми писали про помічників у школах Варшави, які будуть допомагати дітям іммігрантів адаптуватися, знайти взаєморозуміння з однокласниками і вчителями.

Джерело: www.eurabota.ua

27.11.2018