Колишня бранка FARC може стати президентом Колумбії

Інгрід Бетанкур, яка була викрадена 20 років тому під час її виборчої кампанії в Колумбії і понад шість років перебувала у полоні у повстанців FARC у джунглях, оголосила, що знову балотуватиметься на пост президента. Про це повідомляє AFP.

Франко-колумбійський лідер партії «Зелений кисень» заявила журналістам у Боготі, що боротиметься за висування на посаду представника центристських партій у виборчих перегонах. Якщо вона переможе на партійному рівні, вона балотуватиметься у першому турі президентських виборів 29 травня.

«Відтепер я невпинно працюватиму, щоб стати вашим президентом. Колумбія готова змінити свій напрямок», – сказала вона.

60-річну Бетанкур було схоплено ФАРК у 2002 році під час чергової президентської кампанії і було врятовано під час військової операції через шість з половиною років, у 2008 році. Більшість свого полону вона була прикута ланцюгами, після того, як намагалася втекти.

Революційні збройні сили Колумбії або FARC були роззброєні та розформовані відповідно до мирного договору 2016 року, що поклав кінець десятиліттям громадянської війни в країні, і відтоді стали політичною партією меншості.

Інгрід Бетанкур позиціонує себе як центристська альтернатива правлячому правому і лівому, очолювана колишнім партизаном і колишнім мером Боготи Густаво Петро, ​​який є фаворитом в опитуваннях громадської думки.