Борис Джонсон обов’язково виконає рішення суду Великобританії

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон виконає будь-яке рішення, яке буде прийнято з питання про припинення роботи парламенту.

Поки британський парламент знаходиться на вимушених канікулах, які йому влаштував прем’єр-міністр Борис Джонсон, Верховний суд Великобританії розглядає позов групи депутатів про те, що припинення роботи парламенту не мало ніяких законних підстав.

Згідно з інформацією авторитетного британського видання Independent, «глава уряду Британії Борис Джонсон виконає рішення Верховного суду, якщо він визнає пораду Джонсона королеві зупинити роботу парламенту на п’ять тижнів незаконною».

Генеральний адвокат Шотландії лорд Кін при поданні офіційного зобов’язання від імені Бориса Джонсона підкреслив, що глава уряду «зробить належні кроки» в разі відповідного рішення суду. Разом з тим, Кін не виключив, що прем’єр-міністр Джонсон в разі, якщо Верховний суд прийме рішення про те, що парламент може приступити до роботи, не порадить королеві вдруге призупинити роботу парламенту.

Така заява адвоката трохи піднімає завісу над тими процесами, які проходять в уряді Великобританії і над можливими подальшими планами Джонсона, відомого своєю непоступливістю і безкомпромісністю, а також бажанням за всяку ціну вивести Британію 31 жовтня із Європейського союзу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Вищий цивільний суд Шотландії ухвалив, що припинення роботи британського парламенту до 14 жовтня не має законних підстав.

Загроза жорсткого Brexit змушує все більше британських компаній перебазовуватися на територію Європейського союзу.