Кілька тисяч людей протестували у Празі проти обов’язкової вакцинації проти Covid

“У неділю кілька тисяч людей пройшли через чеську столицю, протестуючи проти обов’язкової вакцинації від COVID-19 для певних груп, включаючи людей віком 60 років та старших”, – повідомляє AP.

Учасники не носили масок і не дотримувалися правил соціального дистанціювання, незважаючи на вимогу поліції зробити це. Затримано одну людину.

Протестувальники скандували «Свободу!» та заявили, що їхні конституційні права були порушені. Вони сказали, що не проти добровільної вакцини, але виступили проти обов’язкового запровадження вакцини.

Минулого тижня уряд, що йде, видав наказ про обов’язкову вакцинацію для 60-річної вікової групи, а також для медичного персоналу, поліцейських, пожежників та студентів-медиків.

Наказ має набути чинності у березні, але може бути відкликаний. Адміністрацію прем’єр-міністра Андрія Бабіша буде замінено новим урядом, що складається з п’яти партій, які перемогли на жовтневих парламентських виборах, на чолі з призначеним прем’єр-міністром Петром Фіалом.

Очікується, що новий коаліційний уряд буде приведений до присяги цього тижня. Коаліція виступила проти обов’язкової вакцинації людей похилого віку і може скасувати її.

Наразі повністю вакциновано 60,3% населення країни із 10,7 мільйона осіб.