Зростання числа пасажирів Ryanair в 2018 році знову знизилось

Кількість пасажирів, які скористалися послугами авіакомпанії Ryanair в 2018 році збільшилася на 8 відсотків.

Збільшення обсягу пасажирських перевезень в минулому році найбільшим європейським лоукостером виявилося найменшим за останні кілька років. У 2016 році зростання склало 17 відсотків, а в 2017 році – 10 відсотків.

Згідно зі статистичними даними, за підсумками минулого року Ryanair перевіз 139 мільйонів пасажирів.

На зниження динаміки зростання протягом всього 2018 року впливали кілька чинників.

По-перше, вартість ціни на авіаційний гас істотно зросла. Через кілька місяців ціна знизилася, але обсяги авіакомпанією закуповуються наперед, тому відіграти назад уже можливості не було.

По-друге, було скасовано велику кількість рейсів через великі страйки співробітників авіакомпанії, які справедливо вимагали покращення умов праці і підвищення заробітної плати. Конфлікт із профспілками до кінця так і не вичерпаний. Наприклад, на січень уже заплановані страйки членів екіпажів літаків в Іспанії.

По-третє, втрати, які пов’язані з непередбаченими погодними умовами через які авіакомпанії доводилося багато разів затримувати і скасовувати рейси.

Серед пасажирів лоукостера Ryanair тепер багато і українців. Авіакомпанія вийшла на ринок пасажирських авіаперевезень України в кінці жовтня 2018 року. Своїм виходом Ryanair кардинально змінив ситуацію, збільшив конкуренцію між авіаперевізниками, які працюють в Україні.

У компанії заявляють, що в 2019 збільшуватимуть кількість регулярних рейсів з українських аеропортів.

Днями міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що влітку лоукостер літатиме з аеропорту Одеси. Але для цього ще потрібно завершити реконструкцію злітно-посадкової смуги. Високопоставлений чиновник підкреслив, що фахівці працюватимуть над тим, щоб здати об’єкт в експлуатацію вчасно.

Нагадаємо, нова українська авіакомпанія SkyUp Airlines вийшла на наступний рівень – 27 січня 2018 року запущені регулярні рейси.

Джерело: news.eurabota.ua

09.01.2019