Швеція розслідує походження дронів, що літають над атомними електростанціями

“Шведська поліція та берегова охорона проводять пошукові операції на воді навколо островів неподалік Стокгольма, намагаючись з’ясувати, звідки беруться дрони, що летять над атомними електростанціями країни”, – повідомляє ВВС.

В останньому такому випадку (у ніч на понеділок) такий пристрій був помічений над АЕС «Форсмарк». Дрони також були помічені над двома іншими атомними електростанціями, біля кількох аеропортів та над Королівським палацом у Стокгольмі.

Влада поки не оприлюднила версію того, звідки взялися дрони. У той же час влада направила на острів Готланд додаткові військові частини на тлі зростання активності російських бойових кораблів у Балтійському морі. “Минулого тижня шість російських десантних кораблів, підхід яких став однією з причин посилення військової присутності на острові, перетнули Данську протоку”, – повідомляє Dagens Nyheter з посиланням на міністерство оборони країни.

Влада попросила громадян, якщо в них є інформація про походження дронів, повідомити поліцію все, що їм відомо.

Шведська служба безпеки Sapo пізніше заявила, що безпілотники можуть бути використані для отримання несанкціонованого доступу до секретної інформації.

Очевидці кажуть, що дрони були схожі на військові та мали великі крила. Sapo поки не підтвердила, але й не спростувала цю інформацію.