Huawei планує побудувати завод в Європі

Під тиском торговельних обмежень США китайський Huawei тепер планує побудувати завод з виробництва комплектуючих в Європі. Про це заявив президент корпорації Лян Хуа в інтерв’ю AFP, яке цитує CNA.
«У майбутньому ми плануємо виробляти наші власні компоненти на європейському підприємстві», – сказав Лян, пояснивши, що вже вивчаються варіанти того, де повинен бути розташований завод. «Вибір країни залежить від цього дослідження», – сказав він.
Як і раніше немає повних даних для прийняття рішення, але «вони можуть з’явиться дуже швидко», – сказав президент Huawei.
Відповідаючи на питання, як компанія справляється з санкціями Вашингтона, Лян зазначає, що стосовно 5G компанія Huawei більше не залежить від поставок чіпів і інших компонентів з американських компаній. За його словами, китайський гігант все ще готовий відновити співпрацю з постачальниками в США, якщо уряд дозволить це.
Коли його запитали про можливе шпигунство китайського уряду за допомогою технологій Huawei, Лян пояснив: «за останні 30 років нам ніколи не надходив такий запит. І навіть якщо в майбутньому такий запит надійде то буде відхилений ”
Він сказав, що «майбутнє все ще виглядає світлим» для телефонів Huawei, навіть без послуг Google. Прогнозований обсяг поставок складе 245-250 мільйонів одиниць в цьому році.
«На експортному ринку нам сьогодні заборонено використовувати GMS (Google Mobile Services) і його спеціалізовані додатки, тому ми працюємо над створенням HMS (Huawei Mobile Services) та додатків, які поставляються з ним», – пояснює Ліан. За його словами, мобільні послуги його компанії будуть продовжувати рости.
З питаннь американо-китайської торгової війни президент Huawei каже, що вона «насправді має дуже обмежений вплив на бізнес. Ми більше стурбовані забороною уряду США на те, щоб американські компанії продавали нам чіпи і програмне забезпечення, ніж торговельною війною », – сказав він.