Греція запровадила нові обмеження для нещеплених

“Станом на вівторок у Греції зареєстровано 6700 нових позитивних випадків коронавірусу. Це найбільша кількість нових інфікованих, зареєстрованих у країні з початку пандемії. Учора в країні було зареєстровано 5449 нових випадків зараження, що стало попереднім рекордом за день”,- повідомляє Greek Reporter.

Всього за останній день було проведено 419 408 тестів на коронавірус, при цьому в Греції результат виявився позитивним у 1,6%. Це нижче за вчорашній показник – 6,59%.

Середній вік тих, хто дав позитивний результат на вірус в останній день у Греції, становив 39 років, а середній вік мертвих від вірусу становив 78 років.

На даний момент на ШВЛ поміщено 434 пацієнти з коронавірусом, що на чотири більше, ніж 430 пацієнтів, які проходять інвазивне лікування в країні в понеділок.

Представники уряду Греції заявляють, що нової блокади у країні не буде. Тим не менш, міністр охорони здоров’я Греції Танос Плеуріс оголосив про серію нових антикоронавірусних заходів, які значною мірою торкаються тих, хто не був вакцинований проти коронавірусу.

Згідно з новими заходами, всі такі співробітники, як у приватному, так і в державному секторі, мають проводити два експрес-тести або ПЛР щотижня та повідомляти про свої результати на урядову платформу.

Крім того, будь-кому, хто не був вакцинований, необхідно буде показати результати швидкого тесту, перш ніж входити до багатьох об’єктів, включаючи банки, громадські служби та магазини, а також місця громадського харчування на відкритому повітрі, включаючи ресторани та бари.

Цей захід не поширюється на супермаркети, аптеки та інші види діяльності, які вважаються необхідними.

За останніми даними, близько 60,5% греків було вакциновано від COVID-19. Це менше, ніж у середньому щодо Європейського Союзу (64,7%).