Хиткий хмарочос в китайському місті змусив людей панікувати (ВІДЕО)

За повідомленням BBC, хмарочос в місті Шеньчжень на півдні Китаю, що налічує понад 70 поверхів, був евакуйований після того, як він почав трястися з невідомих причин, спровакувавши панічну втечу людей.

Місцева влада досі не знають, що стало причиною струсу 300-метрової будівлі SEG Plaza.

Коли це сталося, землетрусів не зареєстровано. Ведеться розслідування.

У 20-річній будівлі розташовані ринок електроніки і офіси.

Хмарочос розташований в самому центрі Шеньчженя, міста з населенням більше 12 мільйонів чоловік, відомого своїми магазинами і процвітаючою технологічної індустрією.

На кадрах, опублікованих в соціальних мережах, видно, як сотні людей залишають хмарочос незабаром після початку його евакуації.

Китайська газета Global Times повідомила, що місцева влада в районі Шеньчженя, де розташований SEG Plaza, отримала повідомлення про струс будівлі від співробітників в будівлі, а через півтори години всі вже булои евакуйовані.

Трохи пізніше місцева влада заявила, що попереднє розслідування не виявило «тріщин в землі навколо будівлі» і ніяких пошкоджень і тріщин «зовнішніх стін» споруди.

Побудоване в 2000 році, SEG Plaza є 104-м за висотою будівлею в Китаї і 212-м по висоті в світі.

Шеньчжень, що з’єднує Гонконг з материковим Китаєм, перебуває в авангарді технологій та інновацій в країні. Міські компанії включають Tencent і Huawei.

Відомо, що в Китаї іноді відбуваються обвалення будівель. У травні минулого року в китайському місті Куанчжоу обрушився готель, який використовувався, як карантинний об’єкт для коронавируса, в результаті чого загинули 29 людей.