Компанія Renault відклала рішення про злиття з Fiat Chrysler Automobiles

Керівництво концерну Renault відклало рішення про злиття з італійсько-американською автомобільною  групою Fiat Chrysler (FCA) в середу на прохання представників французької влади, присутніх в раді директорів. Джерела, близькі до FCA, в свою чергу повідомили, що Fiat Chrysler відкликав свою пропозицію.
Французька держава має 15 відсотків в групі Renault. Більшість членів ради директорів проголосували за те, щоб відкласти рішення про початок переговорів про злиття. Тільки два представника концерну Nissan утрималися від голосування.
Безпосередньо перед засіданням Ради директорів в середу міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер заявив, що автомобільні компанії Renault і Fiat Chrysler Automobiles (FCA) не повинні поспішати з злиттям, оскільки буде необхідно обговорити його умови. Також будуть потрібні консультації з японськими корпораціями Nissan і Mitsubishi, які утворюють автомобільний альянс з Renault.
Потенційна вартість об’єднаних корпорацій повинна була скласти приблизно 37 мільярдів доларів, а річний обсяг виробництва – близько 9 мільйонів легкових і легких комерційних автомобілів. Таким чином, з точки зору виробництва, новий об’єкт буде на третьому місці, після Volkswagen і Toyota. Крім того, за даними FCA, злиття принесе щорічну економію в розмірі 5,6 млрд. доларів.
В кінці травня Ле Мер оголосив, що французький уряд буде прагнути отримати гарантії у можливій угоді про злиття, включаючи захист робочих місць у Франції і відповідне представництво Франції в управлінні новою структурою.