Приплив мігрантів до Росії впав до історичного мінімуму

За всі роки пострадянського періоду приплив мігрантів до Росії, які залишаються в країні на тривалий час, в 2018 році виявився мінімальним.

Згідно зі статистичними даними, в минулому році до РФ прибуло в цілому 125 тисяч іноземних громадян. При цьому, кожен квартал року кількість мігрантів була майже в два рази менша, ніж в 2017 році.

Кількість людей, які приїхали до Росії в минулому році, зменшилася на 4 відсотки, якщо порівнювати показники з 2017 роком. При цьому людей, які виїхали з Росії стало більше на 17 відсотків у порівнянні з позаминулим роком.

Також експерти відзначають, що міграційний приплив з України продовжує знижуватися. Чи продовжиться ця тенденція і далі, буде залежати в тому числі і від змін російського законодавства про громадянство, які вводять преференції для громадян України, бажаючих переїхати до Росії на постійне місце проживання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що тепер іноземні туристи, які захочуть приїхати до Санкт-Петербургу, повинні будуть платити спеціальний туристичний податок.

Президент Дональд Трамп протягом двох років свого правління проводить цілеспрямовану політику, яка зробила законний імміграційний процес більш суворим.