В Україні влаштували валютну лібералізацію

Головний банківський регулятор країни почав проводити лібералізацію валютної політики. На поточному тижні в Національному банку прийняли рішення скасувати ряд валютних обмежень.

«Головні банкіри» зрозуміли, що для залучення до країни нових інвестицій і спрощення здійснення фінансових операцій потрібно провести заходи валютної лібералізації.

Напередодні Нацбанком було скасовано ряд адміністративних обмежень на операції з валютними коштами. Співробітники регулятора відзначили, що раніше існуючі правила заважали роботі українських та іноземних компаній.

Згідно з офіційними даними, були скасовані обмеження на фінансування представництв іноземних компаній і їх підрозділів.

Читайте також: Українці названі найсексуальнішими на планеті

Раніше ліміт на грошові перекази в іноземній валюті становив не більше 2 мільйонів євро на рік.

Крім того, в Нацбанку вирішили спростити процедуру реінвестування доходів інвесторів з зарубіжною реєстрацією від операцій з вітчизняними цінними паперами.

Також в Україні скасували заборону на розрахунок готівкою для оплати консульських зборів і легалізацію документів з боку фізичних та юридичних осіб, а також представників дипломатичних служб.

Регулятор також дозволив усім банкам країни самостійно визначати ступінь надійності іноземних партнерів, з якими вони проводять валютні операції.