У Терези Мей серйозні проблеми з Brexit

Палата громад парламенту Великобританії не буде голосувати 14 лютого за угоду по Brexit.

Повторне голосування по угоді про умови виходу Великобританії зі складу Європейського союзу з великою часткою ймовірності знову буде перенесено. Раніше прем’єр-міністр Тереза Мей призначила дату 14 лютого, щоб вже остаточно вирішити всі питання по Brexit. Але, напевно, депутати захотіли спокійно відсвяткувати день всіх закоханих і голосування знову буде перенесено.

Цей факт означає, що автоматично продовжується дія статті 50-го Лісабонського договору про Європейський Союз. Стаття встановлює регламент і терміни виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Як розповів парламентський організатор Джуліан Сміт, який представляє правлячу консервативну партію, тепер розглядаються варіанти нової дати для голосування після 25 лютого. При цьому він підкреслив, що побоюється дій спікера нижньої палати парламенту Джона Беркоу. Він може спробувати провести голосування раніше, щоб зірвати плани уряду.

У будь-якому випадку, ситуація, яка складається, вже починає турбувати не тільки провідних європейських політиків, а й ділові кола всього Європейського союзу. Виявляється, все не так просто, як здавалося на початку процесу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що вихід Великобританії з Євросоюзу може бути продовжений, оскільки уряду не вдається провести через парламент угоду по Brexit.

Виконавчий директор європейської авіакорпорації Airbus Том Ендерс заявив, що вихід Британії з ЄС без угоди – пряма загроза сторічному лідерству країни в світовому авіабудуванні.