Між Китаєм і Польщею буде відкрито нове залізничне сполучення

Польська залізниця PKP LHS підписала договори з китайською залізницею Tielong B.U. та Асоціацією зв’язку та транспорту Китаю. Угоди стосуються перевезення та введення в експлуатацію контейнерних перевезень з Китаю до польського містечка Славокув і назад.

Договори узгоджуються з перспективою відкриття китайського ринку, оголошеного китайським лідером Ксі Джінпіг на відкритті виставки China International Import Expo.

«Ми обговорюємо наступний крок до запуску постійних контейнерних перевезень на маршрут з Китаю до  польського містечка Славкув. Завдяки цьому ми зможемо скористатися місцем розташування ширококолійної лінії та можливістю транспортування товарів без перевантаження на кордоні. Наші партнери з Китаю помітили ці якості, що підтверджує наші перспективи розвитку», – каже Збігнєв Трачіхліб, президент правління PKP LHS.

Підписані угоди передбачають відкриття нового залізничного сполучення на маршруті з китайського міста Ченду до  польського містечка Славкув через Казахстан, Росію та Україну. Очікується, що маршрут досягне нормальної оперативної роботи в 2019 році, і поступово у маршрут будуть включені міста Чунцин, Сянь, Ухань, Чанша, Чженчжоу та інші міста.

Джерело: www.eurabota.ua

28.11.2018