Авіакомпанія Wizz Air нарощує пасажиропотік на українських рейсах

Бюджетні авіакомпанії, які активно працюють на українському ринку пасажирських авіаперевезень, з кожним роком стають все більш популярні серед українців і громадян інших країн.

Один із таких авіаперевізників – угорський лоукостер Wizz Air, який протягом трьох кварталів 2019 року наростив пасажирооборот на рейсах з /до України на 68 відсотків.

Статистичні дані, які оприлюднила угорська бюджетна авіакомпанія Wizz Air, показують, що протягом січня-вересня 2019 року на всіх рейсах, які були виконані з/до українських аеропортів, перевезено 1,82 мільйона пасажирів. Показник пасажирообороту лоукостера за аналогічний період минулого року був на дві третини менший.

В авіакомпанії розраховують, що, якщо динаміка зростання збережеться, то до кінця 2019 року послугами Wizz Air на українських маршрутах скористається 2,6 мільйона осіб. Тобто, в порівнянні з 2018 роком приріст пасажирообороту повинен скласти 86 відсотків.

Дані статистики показують зацікавленість таких великих європейських лоукостерів, як Wizz Air, активно працювати на українському ринку пасажирських авіаперевезень.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в українському уряді заявили про плани в середньостроковій перспективі збільшити пасажиропотік в аеропортах країни на 60 відсотків – до 32 мільйонів пасажирів на рік.

У квітні 2020 року італійська авіакомпанія Ernest Airlines відкриє свою базу в міжнародному аеропорті «Київ» і планує отримати в Державіаслужбі України сертифікат експлуатанта.