Фахівці Deutsche Bahn допоможуть «Укрзалізниці» реформуватися

Німецький залізничний гігант Deutsche Bahn і «Укрзалізниця» в середу, 5 лютого, підписали меморандум про взаєморозуміння і стратегічне партнерство.

Згідно з підписаним документом, німецькі фахівці протягом 10 років будуть консультувати і технічно підтримувати українську залізничну компанію. Буде надана допомога в питаннях управління, оптимізації пасажирських і вантажних перевезень, інфраструктури, тощо.

Член правління з питань інфраструктури Deutsche Bahn Рональд Пофалла, який підписував меморандум, підкреслив, що «до тих пір, поки Deutsche Bahn в 1994 році не стала працювати як приватна компанія, ми витрачали на персонал більше, ніж заробляли». Після приватизації «ми стали найприбутковішою компанією в Європі». Рональд Пофалла запевнив, що вони готові поділитися своїм багатим досвідом з «Укрзалізницею».

Меморандум передбачає, що спочатку буде проведено оцінку діяльності «Укрзалізниці» і розроблена дорожня карта. Потім протягом 2020 року план буде реалізовуватися. З початку 2021 року німецькими фахівцями надаватиметься підтримка в сфері управління.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій впевнений, що Deutsche Bahn допоможе «уникнути шишок, які німці набили під час свого досвіду і трансформації. Тому ця співпраця для нас корисна».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками 2019 року прибуток «Укрзалізниці» складе від 2,5 до 3 мільярдів гривень.

Німецький уряд прийняв рішення знизити оподаткування для залізничних перевізників, щоб збільшити кількість пасажирів, які користуються поїздами.