Швеція вважає, що в довгостроковій перспективі вона правильно працює проти коронавіруса

“Швеція прийняла м’який підхід до обмежень через коронавіруса. Хоча введені правила, ймовірно, займуть більше часу, ніж в інших країнах, чиновники непохитні в тому, що їхня стратегія вигідна в довгостроковій перспективі”, – повідомляє AFP.

«Ця боротьба проти COVID-19 – це марафон», – нещодавно заявив прем’єр-міністр Стефан Левен, додавши, що його співробітники «твердо вірять», що їх заходи вірні в довгостроковій перспективі.

У той час, як люди в інших європейських країнах поступово повертаються до роботи в останні тижні, шведам настійно рекомендується продовжувати працювати з дому, і це, ймовірно, триватиме протягом наступних місяців.

Проте, Швеція не ввела повне блокування заходів – учні віком до 16 років продовжують ходити до школи, громадяни не були обмежені у відвідуванні кафе, барів і ресторанів.

У Швеції підтверджено 30799 випадків коронавірусної інфекції, з яких 3743 є смертельними.

Були звинувачення в тому, що Швеція грає в російську рулетку з життями своїх громадян, дозволяючи вірусу повільно циркулювати в суспільстві, з головною метою – забезпечити виживання системи громадської охорони здоров’я. “Наслідки важко передбачити – рівень смертності в Швеції вчора становив 371 особу на 1 мільйон жителів, що приблизно у вісім разів більше, ніж в Норвегії і Фінляндії”, – повідомляє сайт Worldometer.

Хоча в шведських лікарнях є деяка напруженість, вони не були перевантажені.