В «Укрзалізниці» похвалилися великим прибутком за 2019 рік

Тим, що «Укрзалізниця» відмінно попрацювала в минулому році похвалився в недавньому інтерв’ю голова компанії Євген Кравцов.

За попередніми даними, які навів Кравцов, очікується, що прибуток компанії за 2019 рік складе від 2,5 до 3 мільярдів гривень. Більш точні дані, за словами високопоставленого чиновника, будуть опубліковані найближчим часом.

Зокрема Євген Кравцов підкреслив: «Зі збитків більш, ніж 5 мільярдів гривень, які дісталися «Укрзалізниці», вдалося вийти на рекордну прибутковість. Попередньо за минулий рік ми виходимо на прибуток 2,5-3 мільярда гривень».

Однак, за словами Кравцова, залишається невирішеною величезна проблема – збитковість пасажирських перевезень, незважаючи на те, що кожен рік ціни на квитки підвищуються мінімум на 25 відсотків. За його словами, тільки приміське сполучення вимагає десятків мільярдів гривень фінансування.

«Раніше компанія «з’їдала» свою амортизацію, не відновлювала рухомий склад, знос якого зараз становить близько 80 відсотків. Зараз працюємо стабільно, але для підвищення якості нам потрібні великі капітальні витрати»,– зазначив Кравцов.

У середу, 23 січня український уряд підписав угоду про співпрацю з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn. За попередніми даними компанія консультуватиме керівництво «Укрзалізниці» в найближчі кілька років з питань підприємницької та технічної діяльності. Деталі співпраці між «Укрзалізницею» і Deutsche Bahn будуть визначені через кілька тижнів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом наступних двох років, спираючись на досвід європейських країн, буде проводитися кардинальна реформа «Укрзалізниці».

Заявку на роботу в Україні подав найбільший чеський залізничний оператор – компанія RegioJet.