В уряді визнали, що економіка України і далі буде сповільнюватися

Проблеми в українській економіці, які спостерігалися в кінці 2019 року, на жаль, будуть набирати обертів і в 2020 році.

«Основна причина уповільнення економічного зростання – накопичені структурні дисбаланси»,- вважають в міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Однак експерти розраховують на те, що реалізація намічених планів на 2020 рік дозволить подолати спад у розвитку і в найближчій перспективі вийти на прискорене зростання. Цьому сприятиме продовження реформ в усіх секторах економіки, модернізація промислового комплексу, оновлення інфраструктурних об’єктів.

Міністр економіки Тимофій Милованов повідомив у своєму Facebook, що внутрішній валовий продукт України за результатами 2019 року склав 3,3 відсотка. Також він написав, що уряд активізує роботу по залученню прямих іноземних інвестицій. На його думку, це забезпечить стабільне економічне зростання.

Зокрема, Милованов зазначив: «Що потрібно зробити, щоб в наступні роки ми бачили великі темпи економічного зростання? Єдиний шлях – інвестиції в людей і виробництво».

Макроекономічна стабільність, відкриття ринку землі і держпідприємств, лібералізація ринку праці, поліпшення транспортної інфраструктури та експорт стануть визначальними факторами для іноземних інвесторів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НБУ дали оптимістичний прогноз для української економіки на 2020 рік.

За даними Державної служби статистики, протягом 2019 року оборот роздрібної торгівлі збільшився на 10,5 відсотка в порівнянні з 2018 роком.