Бомби, що не розірвалися в Помпеї – відгук минулого

«Під землею в археологічному парку в Помпеї знаходяться близько десяти бомб, що залишилися з військового часу з потенційною руйнівною силою, яку нелегко знешкодити»,- пише італійська щоденна газета Fatto Quotidiano. Як вона додає, «з ними потрібно щось робити».
За словами фахівців, всі ці боєприпаси часів Другої світової війни знаходяться в тій частині парку, яка ще не викопана.
24 серпня 1943 року, як було пояснено, війська союзників скинули 165 бомб під час бомбардування Помпеї. Як зазначає видання, це «доля», тому що виверження Везувію зруйнувало місто також 24 серпня, але в 79 році нашої ери.
У наступні після війни роки, на підставі офіційних аналітичних звітів було виявлено 96 бомб. За оцінками аналітиків, з майже 70 бомб, які впали в безпосередній близькості від міста, близько 10 є боєприпасами, розташованими в районі археологічних розкопок, які щорічно відвідують 3 мільйони туристів.
«Завжди вогонь. Це доля Помпеї: спочатку Везувій, потім бомби. Але минуле завжди виходить на поверхню»,- підкреслюється в статті. Відзначається, що точно невідомо, скільки боєприпасів лежить під землею.
Вони знаходяться на території, де ще не були проведені розкопки. «Метр за метром проводиться знешкодження території, якщо виникає така необхідність», – повідомляє в заяві дирекція Помпеї.